Ученици от 4-ти клас във Второ ОУ „Гоце Делчев“ гр. Гоце Делчев посетиха Народното събрание по покана на народния представител от родния им град Богдан Боцев. Заедно с колегата му Николай Бошкилов, Богдан Боцев разведе децата из сградата на парламента, като двамата им разказах за историята му и начина на работа на народните представители. 
За децата бе много интересно да видят залата, в която се провеждат заседанията на българския Парламент, да се разходят в коридорите, да се качат на балкона и да погледнат от там. 


„Смятам, че идеята ученици да посещават институциите и да се запознават с тяхната работа е много добра. Децата трябва от малки да знаят къде и как се взимат важните за страната решения, да са запознати с държавното устройство, с различните видове власти и как работят те. Информираните и образовани млади хора са един от моите лични приоритети. Благодаря на учениците и техните учители за хубавия и ползотворен ден, който имахме заедно“ – каза народният представител Богдан Боцев.

Предния ден от пътуването си до столицата, докато се разхождали пред сградата на Президенството, малките любопитни неврокопчани разпознали президента Румен Радев и побързали да си направят снимка и с него, разказаха родителите им.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *