Дете на 1 година и 5 месеца от Гоце Делчев е с мултисистемен възпалителен синдром след прекарана коронавирусна инфекция. Момиченцето е прието във вторник в ковид сектора на детско отделение на МБАЛ „Иван Скендеров“. Днес то бе настанено в Специализираната болница за активно лечение по детски болести „Проф. Иван Матев“ в София, съобщи заместник управителят на болницата в Гоце Делчев д-р Ангел Тонгов.

В клиниката по ревматология и кардиология на педиатричната болница в София то вече е под под наблюдение от детски лекар кардиолог.  Констатирани са изливи в сърцето и белия дроб на малката пациентка. От началото на пандемията от Ковид-19 това е трети случай на дете от Гоце Делчев с мултисистемен възпалителен синдром като усложнение от COVID -19. Момиченце на 11 години от село край Гоце Делчев след усложнения от инфекцията вече е със сърдечна недостатъчност, която трябва да бъде следена цял живот.

Колкото и да не ни се иска вирусът се завръща. Към момента в гоцеделчевската болница се лекуват 41 пациенти с коронавирус, което е голямо увеличение в сравнение с предишните две седмици. Състоянието им е средно тежко.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *