Проект прилагащ мерки за енергийна ефективност на сградата на ОДЗ „Пролет“, с.Мосомище“ на община Гоце Делчев по програма “Красива България“ бе одобрен и предстои неговото реализиране. 

Осигурените средства са за въвеждане на мерки за енергийна ефективност на сградата – топлоизолиране на външни стени и покрив, доставка и монтаж на нов котел за преминаване към изгаряне на пелети, подмяна на тръбната мрежа и отоплителни тела в сутерена, направа на метална конструкция и покриване на открити тераси на втори етаж. С това ще завърши цялостното обновяване на сградата на детската градина.

Общата стойност на проекта e 228 701 лв, от които общинското съфинансиране е в размер на 118 925 лева.

През последните години община Гоце Делчев със собствени средства, етапно извърши частични ремонти в сградата на ОДЗ „Пролет“ с. Мосомище. През 2018 г. с финансиране от Проект „Красива България“ беше извършен вътрешен ремонт на детската градина – подменена бе дограма на прозорци и врати, извършен ремонт на стени и тавани, санитарни помещения, подмяна на настилка, подмяна на тръбна мрежа и отоплителни тела на първи и втори етаж, подмяна на ел.инсталация и пожароизвестителна инсталация, изградена соларна инсталация, доставени 4 броя детски съоръжения.

Това е поредната детска градина на територията на община Гоце Делчев, която ще бъде напълно обновена и в нея ще бъдат създадени прекрасни условия за отглеждане и възпитание на децата, както и за работа на персонала. В детската градина в с. Мосомище се грижат за 70 деца.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *