SRESTA KACILULISSRESTA KACIULIS 1

Георги Четрафилов, Кезим Медев, Гергана Ляскова, Антония Патинова, Иван Белянов, Таня Попова и Ваня Самокишева от Гоце Делчев са постигнали най-високи резултати на теста за интелигентност, който най-умният човек в света Евангелос Кациулис проведе през месец май с 53 деца от шестте училища в града. По покана на вестник „Хроника” д-р Кациулис гостува на младите хора в Гоце Делчев. Седемте момичета и момчета са с резултат между 131 и 141 пункта, което според световните стандарти за IQ тестове означава, че са надарени личности. Останалите 40 са показали също високи резултати с IQ в границите от 111 до 121 пункта, което също е над средната интелигентност в света. Нито един от явилите се на теста не е паднал под 100 пункта. Този показател също сочи интелигеност над средната. За да бъде признат за гений, човек трябва да успее да постигне най-малко три пъти над 141 точки при подлагане на тест за интелигентност.

Участници в тестовете ще получат официален сертификат на специална среща през септември, но всеки вече е получил личен мейл от д-р Кациулис и знае своя резултат.

За среден резултат при IQ тестове е приет 100, тъй като половината от хората на земята имат резултат между 90 и 110 пункта. 25% от всички хора на планетата пък имат резултат по-нисък от обявения за среден. Смята се, че хора с резултат IQ под 70 пункта са умствено изостанали. Над средния (над 110 пункта) също имат 25% от жителите на земята.

Снимките са от срещата на 23 май в Гоце Делчев, малко преди децата да започнат да решават тестовете

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *