Трето основно училище „Братя Миладинови” вече има двама претенденти за участие в регионалния кръг на  Осмото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee.  Елена Къндева се класира на първо място, а Дария Воденова – второ място в училищния кръг.  И двете ученички, имат право да участват на  регионалното състезание, което ще се проведе на 24 март 2018 г. в гр. Благоевград.

На регионалния кръг ще се явят и двамата най-добри в английския правопис от ПМГ „Яне Сандански“ Кръстиян Ангушев от VII клас се класира на първо място, след като  спелува правилно думата “sociable” и победи Никола Чешмеджиев от V клас и така петокласникът зае второто място.

Spelling Bee е състезание, в което участниците спелуват (от англ. spelling), т. е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Над 6600 ученици на възраст до 14 години се състезават в 311 училища в страната  в периода 24 февруари  – 2 март 2018 г. Участниците се подготвят по предварително изготвен списък от 500 думи.

Националният кръг на състезанието ще се проведе на 28 април 2018 в София.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *