На първи юни учениците от втори „б“ клас в Трето основно училище „Братя Миладинови“ – гр. Гоце Делчев проведоха много емоционално занятие по безопасно управление на велосипеди. То бе финал на серията дейности по проект „Млад велосипедист“, иницииран и ръководен от учителите на децата Емилия Москова и Димитрия Джамбазова.

След устно изпитване на тема: „Устройство на велосипеда. Правила за управление в населено място и извън него.“ , учениците трябваше да докажат, че личното им превозно средство е технически изправно, да демонстрират майсторско преминаване покрай препятствия и спазване на пътните знаци в условията на уличното движение.

 Всички второкласници успяха да покрият изискванията, помагаха си взаимно в аварийни ситуации и получиха свидетелство за правоуправление на велосипед, което ще бъде прекрасен спомен от вълнуващото събитие.

С усмивки и много настроение техните връстници от І , ІІ и ІІІ клас отбелязаха Международния ден на детето – 1 юни. Децата играха, рисуваха на асфалт и се забавляваха в градския парк.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *