Децата от Дом „Иван Кюлев“ – град Гоце Делчев за поредна година взеха участие в национален турнир за деца лишени от родителска грижа, който се проведе в Благоевград. След победата те се класираха за финала на националното първенство за деца лишени от родителска грижа в зала“Арена Армееец“.

ddu

Това бе седмо поредно участие на отборите от гоцеделчевския дом, но до тук освен златни медали в отделни, традиционно силни за дома дисциплини като баскетбол, тенис на маса и бадминтон, те стигнаха до трето отборно място през 2014 година.

Тази година в конкуренция с 19 други домове и центрове за деца, гоцеделчевските спортисти вдигнаха купата за първо отборно място.

ddu-1

 

Златни медали за Гоце Делчев извоюваха момчетата и момичетата до 16 години в баскетбола, а два индивидуални златни медала добавиха и тенисистите на маса. Със сребърни медали в баскетбола се отличиха девойките до 18, а още две сребърни отличия донесоха тенисистите. Младитте бадминтонисти се пребориха за три бронзови медала, а заедно с още два бронзови отличия при тениса, сборът от медали за гоцеделчевските деца бе най-голям и тe вдигнаха златната отборна купа.

 

 

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *