Ученици и учители от Трето ОУ в град Гоце Делчев започнаха изпълнението на дейностите по проект „Лесни стъпки към доброто здраве”. Училището е единственото от община Гоце Делчев и едно от 5-те от област Благоевград, което бе допуснато до втора фаза на конкурса „Посланици на здравето”.

Проектът е с конкурсен характер и се организира от министерството на здравеопазването, в партньорство с министерството на образованието и науката, министерството на културата, министерството на младежта и спорта, министерство на околната среда и водите и представителството на Европейската комисия в България.

Участници в проекта са учениците от V б и VI б клас на училището, от които голяма част са и членове на училищния туристически клуб „Пирински стражи”.

Първата дейност по проекта бе осъществена в сградата на училището с подкрепата на един от от фирмите партньорите по проекта. Темата на занятието, което премина като лекционен курс с проведена беседа заедно с партньор бе: „Нездравословна храна – Защо я харесваме? Защо е вкусна? Допълнителни екстри. Защо е нездравословна? Защо затлъстяваме? На събитието дойдоха и ученици от II б, V а и VI а клас, поради проявения интерес от тяхна страна и като членове на клуб „Пирински стражи”.

Ваня Горанова – родител на ученик от Трето ОУ, бе приготвила мултимедиен продукт, който презентира пред децата. Нейната презентация заинтригува още повече учениците. С отличните си знания и професионализъм, г-жа Горанова предизвика активното участие на децата, както и коментари по темата за нездравословните храни.

За да се популяризират дейностите по проекта всички желаещи, които искат да се запознаят с цялата полезна информация и да разполагат с готовите мултимедийни продукти, ще бъде създадена рубрика „Посланици на здравето” в сайта на Трето ОУ и в сайта на клуб „Пирински стражи”. Чрез създаването на тази рубрика всички ще имат свободен достъп до всички продукти и информация, изготвени специално за различните дейности по реализиране на проекта „Лесни стъпки към доброто здраве”. Информация ще бъде публикувана и в социалните мрежи.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *