Роденият в Гоце Делчев нападател Димитър Макриев уверено крачи към приза за български футболист, който се е подвизавал в най-много отбори, след като подписа със 14-и тим в кариерата си. 31-годишният футболист ще облича екипа на кипърския Неа Саламина. Така той става третият гоцеделчевец, който рита в елита на островната държава, след Костадин Башов, играл с екипите на „Олимпиакос“ (Никозия) и „Алки“ (Ларнака“ и Васил Панайотов, играл в Агия Напа.
Футболното номадство на Димитър Макриев включва различни георграфски точки – от родната България, през Италия, Швейцария, Полша, Франция, Словения, Израел, Русия, Украйна, Унгария, дори стъпи и хонконгския Саут Чайна. Последният му пристан бе елитният унгарски Печ, където той отиде миналата зима и под ръководството на една от легендите на хърватския футбол Роберт Ярни помогна за спасяването на първодивизионния статут на клуба. Гоцеделчевецът игра в 10 мача и отбеляза 2 гола, както и няколко асистенции. Всичко обаче се оказа напразен напън, след като Печ бе изхвърлен заедно с още три местни тима в трета лига, заради неизплатени финансови задължения, които според унгарски медии възлизат на 2 млн. евро.
В първенството на Кипър Димитър Макриев ще играе срещу съгражданина си и също юноша на „Левски“ Костадин Башов, който успя да спечели майсторска промоция със своя Еносис, където бе най-добър реализатор с 9 гола и 19 асистенции. Именно Башов е помогнал на съгражданина си да осъществи трансфер в Кипър, както това стана миналата година и с Васил Панайотов. По ирония на съдбата както и миналата година, когато игра в Печ, така и предстоящата Димитър Макриев ще облича червен спортен екип вместо с любимия му син цвят. В поредното първенство отборът от Фамагуста се класира на 9 позиция и водеше борба за оцеляване в кипърската първа дивизия.

dimitar makriev

 

 Димитър Макриев ще играе за поредния отбор

в своята богата кариера, след като подписа

с кипърския „Неа Саламина“

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *