Уважаем гости, скъпи ученици,
учители, родители!
 
     
За мен е удоволствие да Ви приветствам с добре дошли във Второ основно училище „Гоце Делчев“. Дворът на училището често става сцена за различни празници.  Но 15 септември е денят с най-милите, най-възвишените трепети за всеки от нас.

    Скъпи ученици, вие сте тези, заради  които създадохме нашите красиви кабинети, просторни класни стаи и спортни площадки, стремейки се да бъдем в крак с изискванията на новото време.

    Аз съм сигурна, че ще продължите успехите на вашите предшественици и за пореден път ще наредите училището ни сред най-добрите в областта.

   Днешният ден е най-вълнуващ за вас, първокласници. Вие сте в очакване да бие звънецът, да влезете в училище и да започнете  да учите като по-големите. Ще се научите да пишете, да четете, ще получите нови знания за природата, за света който ни заобикаля, ще се запознаете и с много деца, които тук ще станат ваши добри приятели.

   Обръщам се и към Вас, колеги – учители. Вие сте тези, които водите нашите ученици по пътя им. Към вас са насочени много очаквания на обществото. Вие сте носителите на традицията, но сте и новатори! Пожелавам Ви здраве, сили и ентусиазъм, за да следвате повелите на времето и да постигате своите ежедневни победи срещу невежеството, бездуховността!

    Уважаеми родители, Вие ни поверявате децата си, знаейки, че попадат в сигурни ръце и в добра среда. Очакваме от вас да бъдете наши партньори в благородния, но труден процес на образованието и възпитанието на младите хора.

    Разчитаме на Вашата подкрепа, за да постигаме своите благородни цели!

Коментирайте

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.