Уважаем гости, скъпи ученици,
учители, родители!
 
     
За мен е удоволствие да Ви приветствам с добре дошли във Второ основно училище „Гоце Делчев“. Дворът на училището често става сцена за различни празници.  Но 15 септември е денят с най-милите, най-възвишените трепети за всеки от нас.

    Скъпи ученици, вие сте тези, заради  които създадохме нашите красиви кабинети, просторни класни стаи и спортни площадки, стремейки се да бъдем в крак с изискванията на новото време.

    Аз съм сигурна, че ще продължите успехите на вашите предшественици и за пореден път ще наредите училището ни сред най-добрите в областта.

   Днешният ден е най-вълнуващ за вас, първокласници. Вие сте в очакване да бие звънецът, да влезете в училище и да започнете  да учите като по-големите. Ще се научите да пишете, да четете, ще получите нови знания за природата, за света който ни заобикаля, ще се запознаете и с много деца, които тук ще станат ваши добри приятели.

   Обръщам се и към Вас, колеги – учители. Вие сте тези, които водите нашите ученици по пътя им. Към вас са насочени много очаквания на обществото. Вие сте носителите на традицията, но сте и новатори! Пожелавам Ви здраве, сили и ентусиазъм, за да следвате повелите на времето и да постигате своите ежедневни победи срещу невежеството, бездуховността!

    Уважаеми родители, Вие ни поверявате децата си, знаейки, че попадат в сигурни ръце и в добра среда. Очакваме от вас да бъдете наши партньори в благородния, но труден процес на образованието и възпитанието на младите хора.

    Разчитаме на Вашата подкрепа, за да постигаме своите благородни цели!

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *