От новата учебна година. нестандартни и атрактивни пейки красят двора на ПМГ “Яне Сандански”. Освен, че са красиви и интересни, те са и прекрасно място за разговори, дейности, споделяне, четене или просто отдих. Реализацията е извършена по проект на ПМГ „Яне Сандански“, гр. Гоце Делчев. Пейките са аранжирани със стихотворения и рисунки, дело на ученици на елитното школо и учителят по изобразително изкуство Ивайло Костадинов. Нова визия има и училищната градинка, където също са поставени нови пейки, обновени са цветните лехи, а любителите на шаха вече имат своя запазена територия там. Направеното е по проект по Национална кампания „Чиста околна среда – 2021 г.“ на тема „Обичам природата – и аз участвам“ на МОСВ и Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда – ПУДООС. В реализацията на дейностите се включиха учители и ученикът от 9 в клас Теодор Бозуков.

Както повелява традицията в първия учебен ден директорът на гимназията Елка Божикова поздрави всички, дошли на тържеството.

Скъпи ученици и учители,  уважаеми родители!

Първият учебен ден
отново е пред нас, събрал вълнението, усмивките и очакванията на цяла година пред себе си. Този ден е различен от всички други празници, защото независимо дали си още в училище, или отдавна си затворил вратите му зад себе си, трепетът, смисълът и важността на 15 септември винаги остават в сърцето.

Днес изплуват спомени и весели истории, денят е пълен с амбиции, очаквания и дори мъничкото притеснение, което се прокрадва, се стопява от прегръдките на приятелите, които не си виждал цяло лято, в усмивките на колегите и в празничните лица на родителите.

С огромно достойнство и гордост посрещаме 2021/2022 учебна година. За нашата Гимназия – столетница, запазила духа си вечно млад, новата учебна година е ново начало, нови предизвикателства, нови  мечти…

Природо-математическа гимназия „Яне Сандански“ е училището на бъдещето, в което се срещат младостта и опитът, амбицията и професионализмът, изпитанията и удовлетворението. Настоящето в училището е време на промяна – търсене на нови начини на учене и преподаване, изграждане на личности, подготвени за истинския Живот.

      Скъпи ученици, предстои Ви изкачване на следващото стъпало по пътя на духовното Ви съзряване. Бъдете упорити, амбициозни, бъдете позитивни във всеки Ваш поглед напред. Трупайте знания, не губете устрема и желанието си да научите повече, защото знанието е сила!

Уважаеми учители, продължавайте да бъдете все така всеотдайни приятели, будители, вдъхновители, мечтатели. Бъдете горди с професията си, защото тя, като словото, е в началото. Без нея не би могъл да съществува нито един достоен човек.

А на вас, скъпи родители, е отредено да преподадете друг вид уроци. Бъдете до своите деца, подкрепяйте ги, показвайте им доброто и стойностното около нас, оглеждайте се в своите деца и бъдете това, което искате за тях.

На всички Вас, ученици, учители и родители желая здраве, благополучие и добротворство!

На добър час!

Честита нова учебна година!

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *