Слънчев, усмихнат, изпълнен с много надежди и очаквания за ученици и родители бе днешният 15 септември – денят, бележещ началото на новата учебна година. Емоционален момент в празничната програма бе рециталът, с който първокласниците поздравиха всички присъстващи. По традиция най-вълнуващ е този ден за тях – най-малките, пристъпващи за първи път в класната стая. Там, под ръководството на любимите учители, ще бъдат положени основите  на знанието. За тях и петокласниците бе организирано сърдечно посрещане. Останалите ученици също бяха топло посрещнати от своите учители в класните стаи при стриктно спазване на противоепидемичните мерки. Поздравление от името на родителите отправи г-жа Таня Георгиева, майка на първокласник, която сподели с присъстващите своите вълнения.

Със специално приветствие директорът на училището Никола Джингаров се обърна към ученици, учители и родители.

Скъпи ученици, учители и родители,

         Отново е  септември. Първият учебен ден. Най-вълнуващият празник за всички нас. И тази есен вратите на родното училище се отварят празнично, за да посрещнат нашите малки и големи ученици, учителите, родителите и всички, които изпращат своите деца и внуци.

         Този празник, разбира се, е най-трепетно очакван от първокласниците и техните родители. Затова, позволете ми да се обърна най-напред към тях!

Мили първокласници, добре дошли в родното училище! От днес вие вече сте ученици. Радваме се, че сте част от нашата голяма и задружна училищна общност. Желая ви незабравими дни, успешно обучение и нови приятелства! Тази година за вас ще е незабравима. С вашите учители ще направите първите крачки в света на знанието, ще се забавлявате и ще творите.

Особено вълнуващ е празникът и за учениците, които за последен път посрещат първия учебен ден в училището. Скъпи седмокласници, днес първият училищен звънец ще ви призове да влезете в клас, за да поставите началото на новата, може би най-важна за вас учебна година. Желая ви успешно представяне на изпитите, които ви предстоят и щастлив младежки живот!

         Скъпи ученици, започват училищните дни, изпълнени с уроци, контролни, класни работи. Приемете ги като отговор на вашата жажда за нови знания. И бъдете спокойни – до вас са вашите учители. Пазете традициите на нашето училище, умножавайте успехите му, почитайте всеотдайността на своите преподаватели!

         Скъпи ученици и учители, поздравявам ви най-сърдечно с добре дошли на първия учебен ден и ви желая здраве, сили и упоритост, за да постигаме заедно нови успехи.

Уважаеми родители, бъдете спокойни за Вашите деца. Те са в добри ръце. За тях ще се грижат най-добрите и най-всеотдайните учители. Желая Ви да бъдете по-близо до децата си, за им помагате и да ги насърчавате. Бъдете партньори на нашите учители, за да подготвим добре децата си за предизвикателствата на живота.

Днес е нашият ден, скъпи учители и ученици!

На добър час през новата 2021-2022 учебна година!

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *