Публична кръгла маса на тема „Превенция на насилието” ще се проведе утре от 13,00 ч. в залата на Общински съвет – Гоце Делчев. В дискусията ще участват представители на различни институции, както и заинтересовани по темата страни. Паралелно с това, във времето от 12,00 ч. до 14,30 ч. в Градския парка в Гоце Делчев, ще бъде представена интерактивна пътуваща изложба по същата тема, в която са включени 300 тениски, тематично изработени от родители и деца.

brackthesilence

Дейностите са част от проект „Разруши мълчанието – кампания за информираност, превенция и защита срещу домашното насилие и насилие основано на полов признак” на  Националната асоциация на общинските служители в България. Община Гоце Делчев е партньор по проекта заедно с 9 други общини от България.

Проектът е финансиран по Норвежкия финансов механизъм 2009-2014, като програмен оператор е Министерство на вътрешните работи на Република България. Целта на проекта е намаляване на насилието, основано на полов признак, чрез повишаване на информираността и знанието сред жертвите на насилие, уязвимите общности и обществото като цяло.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *