Днес беше създадена местна инициативна група ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ – ХАДЖИДИМОВО – ГЪРМЕН

Днес в Гоце Делчев бе създадена Местна инициативна група с участието на общините Гоце Делчев, Хаджидимово и Гърмен и с представители на местния бизнес, читалища и неправителствени организации, работещи на територията на трите съседни общини. Идеята е със средства от пет от оперативните програми на ЕС, които отпускат средства за развитие на региона да бъдат подпомогнати както общините за изграждане на малки инфраструктурни обекти, така  също земеделски стопани, местни фирми, читалища, спортни клубове и сдружения от сферата на гражданския сектор.

DSCN5846

След направено проучване сред всички 47 членуващи в Местната инициативна група институции предстои обществено обсъждане в трите общини, на което да се реши, кои от допустимите за финансиране мерки да бъдат включени в Стратегията за развитие на региона, за която при одобрение могат да бъдат отпуснати 4 милиона евро за реализиране на проекти от местната общност.

DSCN5845

Деветчленен управителен съвет избраха представителите на проведеното днес общо събрание, като председател на МИГ – ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ – ХАДЖИДИМОВО – ГЪРМЕН ще е заместник кметът на Гоце Делчев Валери Сарандев.  В управителния орган на новата МИГ са още  кметът на Гърмен – Минка Капитанова, заместник кметът на Хаджидимово –  Рамиз Метушев, директорът на Бизнес инкубатор Гоце Делчев Росица Джамбазова, председателят на Сдружението на предприемачите в региона Димитър Христов, бизнесдамата Сузана Сариева, Рахим Арнаудов от сдружение Неврокоп, бизнесменът Иван Кацилов и секретарят на читалището в с. Копривлен – Мария Чорлева. В контролния съвет на МИГ-а са представител на сдружение „Хроника срещу рака“, земеделският производител от с. Скребатно Анушка Куйбишева и Костадин Чакалов – представител на местния бизнес в гр. Хаджидимово.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *