Днес в читалнята на библиотеката при НЧ „Просвета-1865”гр. Гоце Делчев, на официалнаDSCN6243 церемония ще бъде връчен почетен знак „Посланик на библиотеката”.
В навечерието на 24 май – Ден на българската просвета и култура и славянската писменост се провежда деветата Национална библиотечна седмица, която се организира от Българската библиотечно-информационна асоциация и включва разнообразни инициативи на библиотеките от цялата страна. Основна цел на кампанията е да представи широките възможности за достъп до информация и знание, които библиотеките предлагат, като средище за учене през целия живот и пространство за общуване и развлечение. Тази година Националната библиотечна седмица е озаглавена „Библиотеките разкриват нови хоризонти”.
Една от нициативите на читалищната библиотеката в гр. Гоце Делчев е церемонията по връчване почетен знак „Посланик на библиотеката”. Това е почетно звание и знак, който се връчва на съмишленици и спомоществователи на библиотеките, които подпомагат, насърчават, отстояват и печелят привърженици за каузата на библиотеките.
„Посланици на библиотеката” са неправителствената организация Обществен съвет по образование гр. Гоце Делчев и общинската организация на БЧК в града. Снимката е от социалния експеримент на Обществен съвет по образование – „Една нощ в библиотеката“.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *