Снощи в общинския исторически музей беше открита изложба “104 години от Освобождението на гр. Неврокоп и Пиринския край от османско робство“, след което бе прожектиран и  филмът „Още ли бродиш, Делчев войвода?“

dscn2804

 

Днес е кулминацията на тържествата. С тържествени церемонии ще бъдат положени венци и цветя пред паметника на Гоце Делчев в село Попови ливади и пред паметника на Пейо Яворов в Градския парк, с участието на ученици от ПГ по МСС „Пейо Яворов“, а също така ще бъдат положени венци и цветя пред паметника на освободителя на Неврокоп – ген. Стилян Ковачев.

dscn2803

От 17.30 часа Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим ще отслужи заупокойна молитва и благодарствен молебен в храма „Св. св. Кирил и Методий“.

По-късно ще бъдат положени венци и цветя и пред паметника на Гоце Делчев на площад „Гоце Делчев“, пред паметната морена на Пейо Яворов на улица „Търговска“ и пред паметника на Христо Ботев.

В 18.20 часа ще поеме празнично шествие от площад „Гоце Делчев“ до паметника на загиналите във войните на улица „Ал. Стамболийски“, с полагане на венци и цветя и тържествена заря, а в 19.00 часа ще започне празничен концерт в Дома на културата с участието на Студентски танцов ансамбъл при ЮЗУ „Неофит Рилски“ – град Благоевград.

Празничните прояви продължават до края на седмицата.

dscn2799dscn2801dscn2802

В сряда от 18.00 часа в Общинския исторически музей ще бъде представен филмът „Десницата на Свети Иван“ с участието на Негово Високопреосвещенство Неврокопския митрополит Серафим и авторския колектив от Телевизионен център – Благоевград. Час по късно е празничният концерт „Съни и приятели“ – в малката зала в читалище Просвета“, а в четвъртък от 17.00 часа на площад „Македония“ – концертът на школите по изкуствата при Народно читалище „Просвета“, основни и средни училища от града, ателиета по изкуства и със специалното участие на Младежки ансамбъл от град Кичево – Македония.

dscn2806

Празниците на града ще завършат с представяне на творчеството на Нидал Алгафар в Общинския исторически музей, на 21 октомври от 18.00 часа.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *