В Министерството на образованието и науката са разработени 4 варианта за работа на училищата, детските градини и Центровете за подкрепа на личностното развитие през новата учебна година. Детските градини в община Гоце Делчев ще започнат работа на 1 септември. За тях в цялата страна се предвижда затваряне само в краен случай. При влизане на страната в тъмночервения сценарий ще могат да работят детските заведения със 100% преболедувал или ваксиниран персонал. В този период ще се приемат само деца, чиито родители отговарят на същите условия.

За учители и директори на училища все още не е ясно дали от 15-ти септември учениците ще влязат в клас присъствено. Днес планът на образователното министерство ще бъде обсъден със социалните партньори и здравните власти. Възможно е учебната година да стартира присъствено от 1-ви октомври, вместо дистанционно от 15-ти септември.

Епидемиолози прогнозират скоро след началото на учебната година да дойде и пикът на четвъртата вълна от коронавирус. По-точно между 10 и 20 октомври.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *