След 11 години в кома почина неврокопчанинът Нахид Зия. През декември 2006 година зам.-министърът на финансите Нахит Зия пострада тежко в катастрофа. Зия и шефът на финансовото разузнаване Васил Киров трябвало да се върнат със самолет от Румъния, където били на среща с колеги. Заради мъглата обаче машината не могла да излети и се наложило да пътуват с кола. Зверски верижен сблъсък край ловешкото село Микре прати Зия в болница в изключително тежко състояние – със счупен череп и тежки вътрешни и външни наранявания. Въпреки усилията на всички светила в медицината Нахид Зия не успя да излезе от кома. През всичките тези години семейството му беше до него.

 

Преди да заеме поста на заместник министър Нахид Зия беше избран за народен представител, а преди да отиде в Парламента беше заместник кмет в община Гоце Делчев. Дълги години преди това беше икономически директор на завода за пластмасови изделия Пиринпласт в родния си град.

ХРОНИКА поднася съболезнования на близките му. Погребението на Нахид Зия ще бъде днес от 14 часа в гробищата в Гоце Делчев.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *