На 4 май  училището, което с гордост носи името на войводата, завещал ни своя огнен дух, честност и обич към народа, отбелязва своя патронен празник.  

Десетилетия наред учителите на Второ ОУ „ Гоце Делчев“ – гр. Гоце Делчев неуморно се грижат за своите ученици, стараейки се да им дават необходимите знания, да ги възпитават в общочовешките добродетели, да им предоставят възможности за изява и така да подпомагат цялостното израстване на децата в достойни личности.

В продължение на дни учители и ученици подготвяха видеа и мултимедийни презентации. Най-малките възпитаници пресъздадоха своята любов и признателност в пъстри рисунки на тема „Моето училище“.

Независимо от предизвикателството, което наложи изцяло нов модел на обучение, днес, когато се навършват 117 години от героичната смърт  на Гоце Делчев, отново отдадоха заслужена почит на своя патрон.

Днешният ден е и личен празник за всеки от нас! Живеейки с родното училище, ние се докосваме до духа и магията на една традиция, вплела в себе си опита на миналото, силата на настоящето и вярата в идния ден. Нека името на патрона ни – Гоце Делчев, както и досега, ни вдъхновява, учи и закриля! Благодаря на всички колеги за топлите думи и пожелания! Бъдете здрави! Това е посланието на директора на училището Цветанка Петричкова.

Тук можете да разгледате и част от рисунките на учениците от 1 до 4 клас, които са включени във видеоклип, публикуван във фейсбук страницата на училището.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *