lafffka

Повече от 120 собственци на малки фирми от Гоце Делчев днес очакват с напрежение решението на Общинския съвет. То е свързано с поставянето на 12 преместваеми обекта от веригата Лафка, която за втори път се опитва да се настани в града. Според хората с малък бизнес, допускането на една единствена верига ще унищожи техния бизнес, основно заради продажбата на цигари. Във времето на криза дори и най-бедните не се лишават от цигари и това е една от основните стоки в оборота на малките магазинчета. Подобна е ситуацията и с дребните пакетирани стоки.

Ако бъде допусната да се настани в Гоце Делчев веригата ще разпространява и печатните издания, като двете основни фирми, които от години се занимават с това тук, са подали молби за разтрогване на договорите си, с аргумент, че не могат да плащат наемите си за обектите, които ползват.

Общинските съветници от ПП ГЕРБ в Гоце Делчев са против предложението на кмета Владимир Москов за предоставянето на общински терени за продажба на цигари, печатни издания и дребни пакетирани стоки. Днес ще стане ясна позицията и на останалите старейшини.

„Критериите, които са обявени от общинската администрация за провеждането на публично оповестените конкурси за отдаването под наем на терени публична общинска собственост за поставянето на 12 преместваеми обекта в общината, са в услуга на една корпорация, която вече е навлязла в редица градове в България с “Лафка”, категорични са от най-голямата опозиционна група в местния парламент.

By odb36

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *