По стечения на обстоятелствата Общинската болница в град Гоце Делчев дългогодишният главен редактор на вестник „За жената“ Лияна Кирилова съвсем наскоро е била пациент на МБАЛ „Иван Скендеров“. Ето какво пише тя в писмо до министъра на здравеопазването, кмета на община Гоце Делчев и управителя на болницата.

УВАЖАЕМИ ГОСПОДА,

По стечение на обстоятелствата попаднах за лечение с двустранна бронхопневмония в болницата в гр. Гоце Делчев. Обикновено лошите неща ни връхлитат неочаквано…

Някой беше казал, че в ръцете на глупака и най-добрата техника е куп старо желязо. Ще перифразирам: и най-иновативната и перфектна апаратура не може да замести Човека! Специално благодаря на лекуващата ми лекарка д-р Кормева, на всички момичета сестри и санитарки, и на останалите, с които не съм имала личен контакт.

Стара истина е, че рибата се вмирисва откъм главата. И обратното е вярно – по качеството на рибата може да се съди за главата й …

Благодаря! Най-вече за надеждата, че всичко, което преживях като пациент в болницата в град Гоце Делчев, се случва и на други места в България. Дано … Защото не сме стока на тезгяха на пазарната икономика, а просто Човеци.

Коментирайте

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.