С Решение на Министерски съвет от 04.08.2022 г. за областен управител на област Благоевград е назначен Николай Шушков.

Днес, в 11:00 ч. в сградата на Областна администрация Благоевград, се състоя официалната церемония по встъпване в длъжност. Досегашният областен управител Валери Сарандев символично предаде властта на новoназначения областен управител Николай Шушков. Сарандев заемаше поста в периода от 07 януари до момента.

„Преди осем месеца приех от г-н Шушков поста, сега аз му го предавам. Той е един истински професионалист и съм изключително радостен, че точно той поема тази длъжност. Пожелавам му много успехи занапред.“ С тези думи Валери Сарандев приветства новия областен управител.

В своето първо обръщение Николай Шушков благодари за доверието, което стотното правителство на България му гласува, за да бъде областен управител на област Благоевград. „Това е доверие, което задължава. Основната задача, която областният управител и Областна администрация имат през следващите няколко месеца е подготовката на предстоящите предсрочни парламентарни избори и тяхното прозрачно и професионално провеждане.“, каза г-н Шушков. Той очерта и основните приоритети в работата си, сред които – справянето с енергийната криза и осигуряването на газ за цялата област, дърва за огрев за зимния сезон, справяне с COVID кризата, както и решаване на проблемите с пътния сектор.

Областният управител Николай Шушков благодари и поздрави целия екип за досегашната работа и подчерта, че е особено впечатлен от дейността на областния управител и цялата администрация, както и от кметовете в област Благоевгад за свършено във връзка с приемането на украински граждани на територията на областта и създадената добра организация. „Работата в тази посока продължава. Сега трябва да бъдат решавани въпросите с осигуряване на работа на майките. Настаняването на децата в детски градини и училища, и осигуряване на здравното им обслужване.“, подчерта Шушков.

При приемането на Решението на Министерски съвет, Шушков отбеляза, че досегашният областен управител Сарандев се е справил блестящо със задачите си. „Относно оставката на г-н Сарандев, която той подаде ден преди Министерски съвет да вземе решение за неговото освобождаване, мога да кажа, че тя е знакова оставка. И дано тези, до които е адресирана да я разчетат правилно. В политиката преди всичко трябва да има морал, какъвто той показа.“, каза г-н Шушков.

Валери Сарандев и Николай Шушков си пожелаха на добър час и увериха, че ще продължат съвместната си работа в услуга на гражданите от област Благоевград.

След официалната церемония по встъпване в длъжност, областният управител веднага се запозна с текущата дейност в администрацията и започна работа.

Николай Шушков е заемал длъжността областен управител в периода май 2021 г. – януари 2022 г. Два пъти е бил заместник-кмет на Община Благоевград. Шушков е дългогодишен служител в Агенция „Митници“ – бил е директор на митница-Благоевград, митница „Кулата“, РМД-София и директор на митница „Югозападна“. Притежава богат опит и професионални умения, придобити от работа му в областта на международния транспорт и логистика. Бил е ръководител на Митнически департамент на Thessaloniki Port Authority S.A. dry port Sofia – „ТПА“ София“ ЕАД. Висшето си образование е завършил в Полтавския университет по икономика и търговия в Украйна.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *