Сагата с общите контейнери за боклук приключи, новите кофи за смет, вече са доставени, доволен е кметът на с. Господинци Ахмед Ходжов. Новата фирма за сметосъбиране е направила доставката три дни по-рано. Всяко домакинство може да си получи съдовете за смет от кметството. Кметът на Господинци напомня, че кофи са предвидени само за домакинства, до които техниката на сметосъбиращата фирма може да достигне, за останалите фирмата ще предостави чували на по-късен етап.

Извозването ще започне от 13 юли и ще се извършва по график всеки четвъртък. Кофите могат да стоят и на улицата, ако не затрудняват движението, или в двора, но на достъпно място от където фирмата да може да ги обслужва. Фирмата напомня на всички жители,че всеки лично отговаря за съхранението им. В кофите може да се изхвърлят само битови отпадъци, забранено е да се поставят растителни или промишлени отпадъци. Кофи, в които са изхвърлени боклуци които не влизат в категория битов отпадък няма да бъдат вдигани. 

Кофите са на стойност от 55 лв. и тяхното заплащане ще стане в период от пет години по 11 лв. към сметката която всяко домакинство заплаща при плащането на данък сгради и данък битови отпадъци, уточни кметът Ходжов. Със заплащането хората ще бъдат по-отговорни към опазването на кофите за смет.

 

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *