DSCN5633
Бурен и многословен дебат къде точно да бъде поставен бюст паметника на Христо Ботев, който преди месец пристигна от някогашната ШЗО – Плевен, в гр. Гоце Делчев.
На три поредни заседания представители на Инициативния комитет , местните архитекти Малин Малинов, Георги Скрижовски и Никола Попкостадинов, както и общински съветници от постоянната комисия по ТСУ не успяха да се обединят около едно мнение за мястото на новия паметник в града.
Според експертното мнение на общинския съветник инж. Тодор Стефанов, който има опит в изграждането и поставяне на паметници, неподходящо е бюстът на Ботев да бъде поставен на Попската градина в центъра срещу паметната морена на Пейо Яворов. Въпреки, че точно за това място са гласували седем от деветимата членове на комисията, по думите на общинския съветник Димитър Бояджиев, окончателно решение не бе взето.
Обсъждани са били и други места – в градския парк, близо до розариума, пред Пенсионерския клуб на ул. Бяло море и пред Дома на културата. На 7 май местните старейшини ще проведат извънредно заседание на Общинския съвет, на което ще кажат тежката си дума къде да бъде поставен паметника на Христо Ботев. Идеята е до 2 юни да бъде изработен постамента и паметникът да бъде официално открит.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *