Жителите на село Мосомище, имат уникалната възможност да изберат един от двата проекта за герб на селото. Неотдавна кметската управа предложи дискусия за символите, които да се изобразят на герба. Жителите на селото избраха 180 годишната църква, плодородното поле, извора Топлицата, планината, както и мост, от където вероятно идва името на селото.

GERB MOSOMISTE

След това двама художници  изготвиха проекти, независимо един от друг. Сега хората имат възможност да изберат един от проектите. Имената на авторите от кметството не съобщават, за да няма пристрастия. Гласуването за герб на Мосомище е много опростено. То става електронно в сайт за гласуване. Избира се линк https://www.surveymonkey.com/r/PHYM8M8 . Избирате един от отговорите, като чеквате един от радиобутоните „Герб номер 1” или „Герб номер 2”. След това натискате „Гласувай”. Появява се съобщение, което Ви благодари, че сте гласували. Не може да се гласува два пъти от едно устройство и не виждате резултатите от гласуването.

Резултатите ще бъдат публикувани веднъж седмично до края на гласуването – 30. 09. 2016г.

By hronika

One thought on “До края на септември гласуват за герб на Мосомище”
  1. Село Мусомища е най- изоставеното село в цялата община. Улиците са в трагично състояние, площада е обрасъл като ливада, пейките са изпочупени. Герба на селото най- добре да е една контейнер пълен с боклук!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *