В края на миналата година, община Гоце Делчев възстанови традицията да връчва наградата „Спортист на годината“ на най-заслужилия представител на местен спортен клуб, школа или отбор, или на роден в Гоце Делчев спортист, който е показал най-високи резултати през годината.

sportist na godinata
Община Гоце Делчев ще удостои с тази престижна титла най-изявения и заслужил спортист и за 2015-та година. Своите предложения в две възрастови категории – до 18-годишна възраст и над 18-годишна възраст, дадоха представителите на спортните клубове и школи в Гоце Делчев.

Техните предложения в категория до 18 години са:
1. Атанас Янев – ХК «Пирин». Капитан на отбора по хандбал, многократно избиран за най-добър състезател, най-добър защитник и гол майстор в първенствата на Българската федерация по хандбал.
2. Димитър Боргов – Клуб по карате «Киокушин Ронин». Спечелил второ място на националното първенство по Карате Киокушин за деца до 10 г. Пловдив 09.05.2015 г.; Първо място на националната купа „Димитровград“ по Карате Киокушин за деца до 12 г.
3. Даниел Наумов – ФК «Неврокоп». Кадър на футболния клуб, който в момента играе в «Лудогорец»; състезател в националния отбор на юношите до 17-годишна възраст; участвал в тазгодишното европейско първенство по футбол за юноши до 17 години.

Предложения за «Спортист на годината 2015» в категория над 18 години:
1. Димитър Саватинов – роден в гр. Гоце Делчев, спортуващ в САЩ. Носител на престижната награда «Най-силен мъж на Америка» за 2014 и за 2015 година. Прославя не само община Гоце Делчев, но и България по света в областта на силовите спортове.

2. Иван Праматаров – Клуб по карате «Киокушин Ронин». Спечелил трето място на националното първенство по Карате Киокушин за мъже и жени в София 2015 г.

До 13 декември 2015 година всеки, който желае, може да гласува за някои от предложените спортисти или да направи нови предложения, които също да бъдат подложени на гласуване от обществеността.
Имената на кандидатите в двете възрастови категории ще бъдат оповестени на фейсбук страницата на общината, където ще може да се добавят и други имена, както и да се гласува за тях. Своите гласове в подкрепа на предложените или други спортисти, може да давате и в писмен вид при дежурния в Общинската администрация.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *