Обрат на резултата в изборите в сравнение с първия тур в община Гърмен. Новия президент на България генерал Румен Радев спечели 4684 гласа срещи 2140 за Цецка Цачева. На първия тур кандидатът на ГЕРБ беше с най-много гласове, припомнят от щаба на БСП, доволни от обрата на резултатите.

 

Единствено в село Балдево печели Цецка Цачева, като там за ГЕРБ са гласували 53-ма души, а за Румен Радев – 44.

Според паралелното броене на гласовете от щаба на БСП, в общинския център Гърмен за Румен Радев са гласували 515 избиратели, а за Цачева – 165. 

В Рибново Румен Радев е получил от трите секции 815 гласа срещу 353 за Цачева. В село Дебрен, където на първи тур повечето гласове бяха за Цачева, на балотажа вотът се обърна в полза на Радев. От трите секции в Дебрен той е получил 723 гласа, а Цачева – 279.

В Дъбница за Румен Радев са гласували 459 души, а за Цачева – 174.

На снимката – президентът Румен Радев с лидера на БСП в Гърмен Янка Топаловам кмета на Дебрен Тюркян Ходжова и бившия лидер на БСП в Гърмен Марияна Струговаgyrmen

By hronika

2 thoughts on “Драстичен обрат в резултатите в Гърменско, ГЕРБ спечели само в едно село”
    1. От село Хвостяне до урните на втория тур са отишли 451 души. От тях 238 са гласували за Румен Радев, а 213 – за Цецка Цачева. Резултатите са от паралелно преброяване на гласовете в щаба на БСП – Гърмен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *