Заради неспиращите проливни дъждове в събота, неделя и понеделник, кметът на Община Гърмен Феим Иса обяви бедствено положение до 19-ти декември. На аварийните екипи е наредено да докладват на всеки два часа какво се случва в засегнатите от пороя населени места. Затворен е временно пътя с.Марчево- хотел Делта. Проблем с подаването на вода и ток имат в селата Балдево, Огняново, Марчево, Гърмен, Дебрен, Дъбница, Хвостяне.

За пореден път река Канина разруши мостове и подпорни стени в село Огняново. Отнесени са два моста в района на Мирото и хотела Шамов. Сериозно е наводнен и хотел Бохема в района на Горни Минерални бани.

Без ток от вчера е и село Господинци. Селската река е повредила стълб от трасето към горната част на селото. Повредата е сериозна. От ЧЕЗ уверяват, че ще положат максимални усилия да изправят временен стълб и ако успеят днес, до края на деня, се надяват да подновят захранването.

Скъсана е дига край село Блатска, под водата остана и селския стадион, река Места отнесе и въжения мост към Хаджидимово.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *