Синът на известния неврокопчанин, специалист по УНГ д-р Николай Улевинов, д-р Владислав Улевинов след решение на общинските съветници днес, ще поеме управлението на МБАЛ „Иван Скендеров“ в град Гоце Делчев. Преди месец местните старейшини освободиха от длъжност предишния шеф на болницата д-р Мария Радойкова, като временно функциите й пое анестезиологът д-р Милан Първанов.

На разширено заседание на постоянните комисии по здравеопазване и законност вчера д-р Владислав Улевинов (НА СНИМКАТА) представи своята визия за развитие на болницата, като определи поемането на поста като предизвикателство да укрепи здравното заведение, чрез разширяване на дейностите не само по НЗОК, пълноценно използване на модерната апаратура и база, а също така и чрез оптимизация на екипа и привличане на нови специалисти.

 

Д-р Улевинов поема управлението на болницата временно до провеждане на конкурс за управител, като не скри намерението си да се яви и на конкурса, който ще бъде обявен по закона за лечебните заведения.

Новият шеф на гоцеделчевската болница д-р Владислав Улевинов е завършил МУ-София степен лекар магистър. През 2003 – 2004 г.  придобива специалност  Интервенционална пулмология, Фибробронхоскопия при деца и възрастни: I-во ниво в СБАЛББ „Св. София“ – София, МУ- София. П0-късно д-р Владислав Улевинов придобива  научна степен „Доктор“ след публична защита пред ВАК на тема: „Диагностични и терапевтични възможности на ФБС и БАЛ при деца с хронични белодробни заболявания, а през 2016 г. придобива квалификация – интензивен курс по неонатология„Кардиопулмонална ресустциатация на новороденото“ в МУ-София, АГ „Майчин дом“. През 2015 – 2016 г. е специалист-консултант по Детска пневмология и фтизиатрия МЦ Детски болести към УСБАЛДБ „Проф. Ив. Митев“ – София. Последно е работил като завеждаш детска Пневмология и Фтизиатрия, Интервенционална пулмология в Уни Хоспитал. Д-р Улевинов притежава и професионална квалификация по Здравен мениджмънт.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *