По повод 1-ви ноември, Деня на народните будители, евродепутатът Асим Адемов обявява ученически конкурс на европейска тематика. Слоганът на творческата надпревара е: „България в Европейския съюз – нашето настояще и бъдеще“.

 Конкурсът набира за участие есета и мултимедийни презентации и е разделен в две възрастови категории. Право на участие имат всички ученици от 8-ми до 12-ти клас на училищата от област Благоевград. Ученици от 8-ми и 9-ти клас могат да участват чрез авторско есе, а тези от 10-ти, 11-ти и 12-ти клас – чрез изготвяне на мултимедийна презентация.

Есетата трябва да бъдат във формат Word document, до 2 печатни страници, шрифт – Times New Roman, размер 12, междуредие – Single.

Мултимедийните презентации трябва да бъдат във формат PowerPoint, до 15 слайда и не по-големи от 3 МВ.

Оценяването на получените творби ще се осъществи от тричленно жури в състав: проф.д-р Антони Стоилов – заместник ректор „Образователни дейности“ в Югозападен университет „Неофит Рилски“, Благоевград, д-р Росинка Проданова – продуцент в БНР Радио Благоевград и Юлиана Христова – старши експерт по Български език и литература в РУО – Благоевград.

Ще бъдат връчени по 3 първи и 3 поощрителни награди и в двете възрастови категории. Трима от победителите във всяка от категориите ще имат възможността да посетят Европейския парламент в Брюксел, а носителите на поощрителни награди ще могат да се запознаят на място в София с работата на една от най-важните държавни институции.

Всеки желаещ може да участва в конкурса като изпрати попълнен Формуляр за участие, Декларация за авторско право и есе или мултимедийна презентация, в зависимост от възрастта на участника, в срок до 31.12.2017 г. на е-mail адрес: competition.eu.2017@gmail.com

Резултатите ще бъдат обявени на фейсбук страницата на г-н Асим Адемов на 01.02.2018 г., а награждаването на победителите ще бъде в тържествена обстановка и в присъствието на официални лица в гр. Благоевград през месец февруари 2018 г.

Коментирайте

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.