Ученическият туристически клуб „Пирински стражи” отпразнува своя втори рожден ден. Ръководителите и членовете на клуба бяха организирали чудесно тържество, което премина в три основни части.

В първата бе представена презентация, съдържаща информация и снимки от незабравимите моменти на туристите през изминалата 2017 година. 

Във втората част бяха наградени членове на клуба, постигнали призови места в национални конкурси. Няколко ученици разказаха легендите, с които спечелиха награди и медали от конкурса „Свят на митове и легенди от моя роден край”.

Ръководителите на клуба Славка Жостова, Лозана Грозданова и Александър Халачев изненадоха гостите с връчването на Диплом Приятел на клуб „Пирински стражи” и Диплом Почетен член на клуба. Награди и отличия получиха много родители, които участват в походите на Стражите, както и хората, които им помагат и ги подкрепят в тяхното изключително начинание. Разбира се, третата част от празненството бе почерпка осигурена от родители и дарители.

Сред гостите на тържеството бяха Николай Даутов – географ, краевед, автор на книги за Пирин, Атанас Панчелиев – бивш учител в Трето ОУ, автор на книги за плнината Славянка и други интересни краеведски материали, Асим Имамов – ръководител на туристически клуб „Млад планинар” – с. Абланица, учители и родители. Екипите на ТВ „Кабел САТ Запад” и радио „В-99” също присъстваха.

Ръководителите на клуба уточниха, че рожденият ден ще се отпразнува още веднъж, тъй като те са приготвили специална покана до Дирекция „Национален парк Пирин” за честване на рождения ден на връх Ореляк в удобно и благоприятно време.

Росен Баненски – директор на Дирекция „Национален парк Пирин” и парковите служители направиха рождения ден на младите планинари още по-незабравим. Те бяха изпратили множество подаръци за туристите, подарък за директора на училището, както и прекрасен поздравителен адрес до клуб „Пирински стражи”. Поздравителен адрес рождениците получиха и от Сдружение „Млад планинар” – Петрич, които пък бяха изпратили цял куп награди за участниците и победителите в организирания от тях конкурс. Стражите получиха и други подаръци от родители, приятели на клуба. Вкусната торта, от която всички похапнаха, бе подарък от семейство Горанови.

На финал, ръководителите на клуба отправиха и своето послание към учениците, което бе поднесено под формата на авторски текст, изпълнен с чувство и откровеност. Те съобщиха и за тяхната нова идея, наречена „7×7” – изкачване на седемте първенци на седемте най-високи планини на България, която ще реализират през пролетно-летния сезон.

Стражите, благодариха на всички, които бяха част от събитието – на Атанас Панчелиев за милите думи към планинарите и на Росен Баненски за изненадата и подаръците. Младите планинари са впечатлени и от оценката на Николай Даутов, според който „Пирински стражи” са „запазена туристическа марка” и еталон на туризма в община Гоце Делчев.

 

 

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *