DSC04433

Отборът на ПМГ „Яне Сандански“ спечели Коледния турнир по тенис на маса и завоюва правото да представи Гоце Делчев в областния кръг от ученическите игри за 2015/2016 г. Първенците бяха домакини на проявата, а в нея се включиха ученици във възрастовата група 8-10 клас, съставени от тимове по 4 състезатели от другите две средни училища в града – НПГ „Димитър Талев“ и ПГ по МСС „Пейо Яворов“.

DSC04444
Основното съперничество за поредна година бе между представителите на най-старото средно училище в региона и бившия УКВ техникум. В своеобразното дерби победителите надделяха с общ резултат 3:1 от мачовете помежду им и безпроблемно взеха успеха срещу отбора на ПГ по МСС.
В решителния мач пред многобройна публика момчетата от ПМГ започнаха със загуба, след като Кирил Джинев, макар и трудно, отстъпи на деветокласника Зюлфат Имам. След това обаче Иван Боянов върна равенството, а Петко Милчев затвърди преднината на домакините. В последния двубой Златин Мингов показа, че както на корта, така и на тенис масата може да покаже сериозен технически запас и фиксира крайното 3:1, за радост на ентусиазираната публика, дошла да подкрепи своите.

DSC04450DSC04461
„Черешката на тортата“ бе демонстративния мач между първите ракети на ПМГ и НПГ Иван Боянов и Зюлфат Имам, като двамата направиха истинско шоу за зрителите, завършило с реванш за домакините.
Важен принос за доброто протичане на надпреварата имаше учителят по физическо възпитание и спорт и треньор на първенците Андон Калайджиев. Негови незаменими асистенти на съдийската маса бяха Ралина, Галина и Иван.
След проявата треньорът и учениците от Клуба по тенис на маса в ПМГ „Яне Сандански“ започнаха подготовка за участието си в областния кръг на Ученическите игри, като се очаква от НПГ „Димитър Талев“ да ги поканят за своеобразен реванш, за което намекнаха.

DSC04455DSC04434

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *