DZAIT BELITE SKALI DZAIT NA PROBITATA SKALA KRAI SLASTEN DZAIT S PLAMEN DZAIT
След като цели 12-години не си бе идвал в България, един от най-успелите в САЩ емигранти от Гоцеделчевско – Джаид Кърджалиев, се завърна на родна земя за ваканция, която изживява на пълни обороти. За по-малко от месец, той успя да посети всички ресторанти, дискотеки и барове в района на Гоце Делчев, за да си свери часовника със своите колеги в бизнеса.
Джаид е родом от село Хвостяне. Напуснал е България през далечната 1972 г. и емигрира в САЩ. Повече от 40 години живее в щата Пенсилвания, женен е, има двама сина и внучка, към която е истински пристрастен. Джаид е успял да създаде успешен бизнес в САЩ. Притежава Scorecard Sports Bar and Grill и нощен клуб, които са едни от най-предпочитаните в този американски щат.
Джаид с нетърпение се завърна за тази толкова чакана ваканция и призна, че е очарован от това, което е направено през тези години в района, както и от нивото до което се е развил ресторантския бизнес в Гоцеделчевско. Като специалист с над 40-годишен опит в бранша смята, че в родния му край собствениците на ресторанти, барове и дискотеки инвестират сериозно в интериор, но обслужването е много слабо. „Град Гоце Делчев е коренно променен за тези 12 години – със страхотен парк, чист, приветлив, с хубави улици и се е превърнал в още по-прекрасно място. Сигурен съм, че заслугата за това е на кмета Владимир Москов – наистина много работа е свършена и градът е едно истинско бижу“, сподели Джаид и поздрави кмета Москов и неговия екип за това, което са успели да свършат.
„За тези няколко седмици се срещнах с толкова много хора – някои познати, с други се запознах сега, но на всички искам да благодаря за отношението към мен, затова, че се държаха така сърдечно и открито, без да се интересуват кой съм и какъв съм. Много съм щастлив, че българинът е запазил доброто в себе си, човечността и прословутото си гостоприемство. Дано никога не загубим тези наши черти“, сподели Джаид Кърджалиев. За всички свои колеги от ресторантския бизнес в района, той е на мнение, че работят здраво и имат идеи, които са реализирали много добре. „Пожелавам им много успехи и да продължат да се развиват все така добре и занапред“, е неговото сърдечно пожелание.
След дългата и зареждаща ваканция в България, Джаид е обнадежден и зареден с нови емоции, които ще отнесе в САЩ като скъпи спомени от престоя му в родината. До следващото вълнуващо завръщане по родните места…

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *