Много успешен мандат, в условията на тежка финансова криза и политическа нестабилност, отчете пред медиите кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов, заеднDSCN1426о със своите колеги заместник-кметовете Валери Сарандев и Богдан Боцев. Градоначалникът бе категоричен, че независимо от трудностите, неговият екип е постигнал стабилност в общината и коренно е променен обликът на града и селата.

За четирите години на мандат 2011 – 2015, с екипа си, кметът Москов е успял да привлече допълнително повече от 48 милиона лева, чрез изготвени и спечелени над 44 проекта.

Сред тях е рехабилитацията на 26 улици и Градския парк на стойност 8,5 млн.лв;

7,5 млн.лв за подмяна на водопровод и асфалтиране на улици в села под 2 хиляди жители;

6 млн.лв за парк Панорама, зелени площи и 25 улици;

5,5 млн.лв за ремонта на 2 -те гимназии в града, 2 от основните училища и 1 детска градина. 11892083_1003301563061236_3560917367941381599_n

Сред другите знакови реализирани проекти в рамките на мандата е изграждането на втора клетка на депото за твърди битови отпадъци на стойност 5,2 млн.лв;

3,9 млн.лв за ново високотехнологично оборудване за МБАЛ „Иван Скендеров“;

3,3 млн.лв за Спортна зала, която ще бъде открита до края на месец октомври.
Със съдействието на община Гоце Делчев, за периода 2011 – 2015 година са осигурени 100 000 лв. за ремонти и строежи на църкви, манастири, параклиси и джамии. От общинския бюджет са осигурени 10 000 лв. за новостроящата се църква „Рождество Христово” в Новия квартал на Гоце Делчев, а в рамките на мандата само за нея са осигурени 37 000 лв.
„През този мандат продължихме, това, което бяхме заложили като дългосрочен план още в предишните мандати. Ръководството на община Гоце Делчев винаги е било обърнато към хората и техните проблеми, поради това ние сме една от малкото общини в страната, където е осигурен е ежедневен и напълно свободен достъп на гражданите до кмета на общината, неговите заместници и всички служители на администрацията“, каза кметът Владимир Москов и допълни, че както той, така и неговите колеги винаги са били водени от основната мисъл да решават поставените проблеми от хората.
„През този мандат сме работили така,  че да не изпуснем нито един лев, който би могъл да влезе в общината“, допълни още Москов.
Във всяко едно от населените места в общината са изпълнени повечето от ангажиментите, поети преди четири години – направена е реконструкция на ВиК мрежата, асфалтирани са улици, направено е благоустройство на зелени площи, изградени са детски площадки. В повечето от общинските обекти вече са въведени системи, използващи алтернативни източници на отопление с цел снижаване на разходите и повишаване на ефективността.
По отношение на преасфалтирани и благоустроени улици в гр. Гоце Делчев, равносметката за тези четири години е:  общо 56 обновени улици с обща дължина 15,7 км.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *