В ранната утрин на 3 МАРТ един телевизионен водещ ни пожела от екрана да бъдем повече българи. Едно странно пожелание, което едва ли бихме могли да приемем или най-малко да се запитаме какво точно означава това „повече“ българи. 

В ДЕНЯ НА ОСВОБОЖДЕНИЕТО прочетете писмото, което ни изпрати една българка, която живее далеч от РОДИНАТА.

BOIKA

Днес е един от най-българските празници. Някои от нас, които работим и живеем в чужбина, заявяват че не се чувстват българи. Не съм сигурна, че се чувстват така. Друг въпрос е, че са огорчени от преживяното в Родината ни. Едва ли може да прикрият сълзите, когато чуят химна или възрожденски песни.

Не по-малко българи са и тези, които не пишат на кирилица.

Не по-малко българи са и тези, които критикуват и казват своите истини за България. Не по-малко българи са и тези, създали свои семейства, домове и бизнес в чужбина.

Не по-малко българчета са и децата, родени в чужбина.

Българите сме силен и издръжлив народ. Търпеливи сме докато не ни „прекипи“, а след това превратът е като лавина. Не се затрива един народ преборил и победил 500 години робство и колко още и още победи… Не се затрива народ с героична история.

Аз съм Българка и обичам България! Обичам държавата и сънародниците си! Искам знаещи и можещи държавници,а не безскрупулни, незнаещи и неможещи политици!

Нека бъдем единни и добри! Нека бъдем горди за това което сме! България е Била, Е и ЩЕ ПРЕБЪДЕ !!!!

Бойка Стоянова, остров Крит

FLAG

By hronika

One thought on “Една българка в чужбина, със своите откровения за Националния празник на България”
  1. Само мога да добавя,че всички ние -българите зад граница,милеем,може би повече за България и се чувстваме горди,че сме българи !
    http://newsbg.eu/%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BD%D1%83%D0%B2%D0%B0%D1%85%D0%B0-3-%D1%82%D0%B8-%D0%BC%D0%B0%D1%80%D1%82-%D0%B2-%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B0/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *