В ранната утрин на 3 МАРТ един телевизионен водещ ни пожела от екрана да бъдем повече българи. Едно странно пожелание, което едва ли бихме могли да приемем или най-малко да се запитаме какво точно означава това „повече“ българи. 

В ДЕНЯ НА ОСВОБОЖДЕНИЕТО прочетете писмото, което ни изпрати една българка, която живее далеч от РОДИНАТА.

BOIKA

Днес е един от най-българските празници. Някои от нас, които работим и живеем в чужбина, заявяват че не се чувстват българи. Не съм сигурна, че се чувстват така. Друг въпрос е, че са огорчени от преживяното в Родината ни. Едва ли може да прикрият сълзите, когато чуят химна или възрожденски песни.

Не по-малко българи са и тези, които не пишат на кирилица.

Не по-малко българи са и тези, които критикуват и казват своите истини за България. Не по-малко българи са и тези, създали свои семейства, домове и бизнес в чужбина.

Не по-малко българчета са и децата, родени в чужбина.

Българите сме силен и издръжлив народ. Търпеливи сме докато не ни „прекипи“, а след това превратът е като лавина. Не се затрива един народ преборил и победил 500 години робство и колко още и още победи… Не се затрива народ с героична история.

Аз съм Българка и обичам България! Обичам държавата и сънародниците си! Искам знаещи и можещи държавници,а не безскрупулни, незнаещи и неможещи политици!

Нека бъдем единни и добри! Нека бъдем горди за това което сме! България е Била, Е и ЩЕ ПРЕБЪДЕ !!!!

Бойка Стоянова, остров Крит

FLAG

Тази новина има 1 коментара

Коментирайте

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.