Гласовитата неврокопчанка Николина Чакърдъкова събира българите по света.

19 май 2018 на сцената на една монреалска зала чух думи, които ме направиха щастлива, но и ме разплакаха.
Николина Чакърдъкова, неврокопски танцов ансамбъл, град Гоце Делчев . Всичко, за което съм мечтала години. Усещането е неописуемо. Пяхме, смяхме се, плакахме, имаше от всичко. Спазихме традицията за голямото хоро на публиката, макар че нарушихме тукашните правила 😉 
Искам да благодаря на Николина, Боби Шапков и прекрасните момичета и момчета от ансамбъла, които не се спряха два часа, и дадоха всичко от себе си така като само те могат! Нямам думи да изразя колко съм щастлива!
Благодаря на организаторите и най-вече на Моника Вълева, която за мен е най-големия пазител на българското за Монреал!
Благодаря ви, хора♥ До нови срещи!

С този откровен и емоционален статус, една неврокопчанка, живееща на хиляди километри, в далечния Монреал благодари на друга неврокопчанка. Вълнението на Мария Френгова след концерта на Николина Чакърдъкова зад океана е трогателно. Това прави музиката!

,,Хубава си моя горо“, ,,Мила Родино“ и Николина Чакърдъкова – трите СВЕТИНИ на България!!!!!Нашите сънародници в Америка също го знаят,пяха и играха заедно с нея и сърцата им биха в един ритъм,защото и тя и те където и да се намират по света,ВИНАГИ носят България в сърцата си!!!! Браво,браво Николина!!!Обичам те с цялото си сърце и душа – това пък е написала Роси Атанасова от Свищов!

 

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *