Здравей, Пепи! Здравей, Москов! Ти си ми любимецът! Искам, Пепи да ти кажа една важна новина! Преди две седмици оперирах баща си, Пепи в Гърция!

 Да, онази закъсалата и фалиралата наша съседка, дето все ни я давате за пример, Пепи, че за нищо не ставала. Направиха му присаждане на имплант в колянната става и го хоспитализираха за около 14 дни.

В България, Пепи, му искаха около 2700 лв. за тази интевренция, като в тази цена влиза и хоспитализацията и импланта и цената на операцията. Всичко на частно, защото в държавните болници го ориентирали към частни ортопедични кабинети, те нямали апаратура и компетенция за подобна операция.КОНСТАНТИНАMOSKOV

Та, в този ред на мисли Пепи, аз му изкарах синя здравна карта, която важи за целия ЕС и го оперирах тук, в държавна болница. Докато я вадихме в България ми обясняваха, че тя служела само за оказване на спешна медицинска помощ, докато си в Чужбина.

Знаеш ли, обаче Пепи, сложиха му чисто нова американска става, храниха го с много добра храна, направиха му ревматологични, ортопедични, нефрологични и всекидневни кръвни изследвания, без да съм им платила и един цент.

А, мен ме пускаха да нощувам при него, както и да съм 24 часа в болницата и всички мило и любезно ми обясняваха и най-малката подробност.

Защо така бе, Пепи? Защо все ни се караш, от екрана, че не си плащаме осигуровките, а на човек, който няма и един ден неосигурен, през последните 30 години, здравеопазването в България не можа да помогне?

И кажи ми, Пепи, да не му изпратят сега, когато се прибере в Българя, някоя дебела сметка, от твоето Министерство, че Ви дължи пари за чужд труд?/ Източник: Фейсбук – Константина Войводова

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *