Змийките на Пресвета Богородица на Кефалония се появиха, пише в блога си Таня Илиева.

Както всяка година, появата на змиите на остров Кефалония е очаквано събитие. Вчера сутринта се е появила първата змия. Това винаги се случва малко преди празника Преображение Господне.
Историята разказва следното: през 1705 година пирати нападнали селото наречено Макропуло и манастира на остров Кефалония. Монахините започнали да се молят да бъдат спасени. Станало чудо, появили се отровни змии, които прогонили нападателите и монахините се спасили от плен.
Всяка година това предание оживява пред очите на стотици вярващи. В периода от 6 август до 15 август в земите на манастира „Успение на Пресвета Богородица“, където се намира чудотворната икона „Пресвета Богородица Фидиотиса“, чието название идва от гръцката дума„φιδι“змия и е свързано с появата на  уникалните по рода си змии на 15 август. Докато трае празника тези змии са кротки и безвредни, хората могат да ги хващат с ръка, по време на литургията те пропълзяват по Евангелието, увиват се около жезъла на епископа.
На вид са сиви и тънички, не по- дълги от един метър. На главите си, както и на езичетата имат очертан кръст. Тялото им е топло и имат мека повърхност. И не са отровни.  

By hronika

9 thoughts on “Едно странно явление със змии на остров Кефалония в Гърция”
 1. ZA NISHTO NA SVETUT NE BIH HVANALA TUKUV DQVOL S DVA ZUBA A NAPROTIV VIDQ LI TUKOVA VLECHYGO POSICHAM GO PO SREDATA PURVO OLYCHVAM GRUBNAKA DA NE IZBQGA A POSLE SMAZVAM GLAVATA. TUKOVA NESHTO DA NEE PRED MEN – SATANA S DVA ZUBA. KAK LI PUK NE DA GO GALQM – SHTE GALQM MOETO MOMCHE A NE TOVA IZVRASHTENIE VLACHESHTO SE PO KOREM. YJAS – I SHAT,I SHAT,I SHAT NA PATKATA GLAVATA, SAMO TREPANE NISHTO DRYGO.

 2. Много бих искала да отида и да ги видя,не знам дали ще се престраша да ги хвана. Това е невероятно, божествено,чудно явление,което наистина трябва да се види,за да разбере човек,че Бог е велик и няма невъзможни неща.

 3. Така е бях там и видях който вярва в Бог и Дева Мария със сърцето си дошата си това е чудо ,,,,Ние хората който живем на тази земя трябва да се ходи на църква да бъдеш смирен прощаваш на ближния ,,,да вярваме в Бога а не само на празници ,Гърците са вярващ народ обичат да ходят Църкви и също на Мънастири всяка седмица посещават църквите и вярата към Господ и Дева Мария ,,,Амин,,,

 4. Бог прокле змията, вярвате ли че чрез нея ще върши чудеса, та нали изпрати Сина Си, та вярата ни в Него да върши чудеса
  Не всяко чудо е от Бога, и сатана върши чудеса но погубва душата

  1. ЧЕЛА ЛИ СИ ЗА МОЙСЕЙ….НЕ ИЗДИГНА ЛИ ТОЙ МЕДНА ЗМИЯ ПО ВОЛЯ БОЖИЯ?!
   ЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ, ЧЕТЕТЕ…!

 5. Това си е изпитание на вярата. Не е за всеки нацистина но е нещо материално което свидетелствува за вярата ни

 6. Поредната тяхна неистина. Този терариум каква роля играе? Излизат или те упоени ги пускат в манастира за атракция? Вярвах и аз, докато не го видях с очите си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *