В конкурса “Стани учител за пример” можеше да участва всеки преподавател към училищата в страната, чиито третокласници са получили книжка-комикс “Заветът на кан Кубрат” от фондация “Въздигане”.

Всеки кандидат трябваше да разкаже в кратък текст за личните си впечатления от реакцията и резултата от връчването на книжката “Заветът на кан Кубрат” върху учениците – кога и как са я получили, какво са направили с нея, задавали ли са въпроси, какво най-много им хареса от историята, рисунките, героите или друго, на какво ги научи?

Учителката Емилия Москова е дообогатила кандидатурата на своя трети „б” клас и с описание и кадри от възстановката, осъществена от децата през миналата учебна година – „Битката при Онгъла – 680 г.”  Възстановка на историческо събитие е отговорно и трудоемко начинание, което се прави рядко с ученици, но малките деца се справиха блестящо и предизвикаха овациите и поздравленията на публика от всякакви възрасти.

На 22 декември бяха обявени победителите в конкурса, в който г-жа Москова заедно със своя клас получиха втората обявена в регламента награда – луксозна рамкирана репродукция върху платно на картината “Заветът на хан Кубрат”.

 

 

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *