Млади мъже и момчета, дори малки момиченца и млади жени, тази година върнаха старата и обичана традиция на коледуването в Гоце Делчев. С много желание след сериозна подготовка на костюми и репетиции за коледни песни, те посетиха много домове, както повелява старата българска традиция. Голяма група коледари гостува и в дома на кмета Владимир Москов. Пъстра и весела беше и коледарската дружина в квартал Кумсала.

Да се знае, нашата част от коледарската група събра 1120 лв., съобщи един от главните инициатори на коледуването младият встоматолог д-р Илия Пасков. От тях 600 лв. дарихме на семейство от Борово в нужда , дадохме им плодове и лакомства( част от събраните снощи). 144 лв. дадохме за хранителни продукти закупени от T-market + лакомства+ плодове(част от събраните снощи), на семейство в Господинци (отново в голяма нужда). Част от плодовете и лакомства занесохме днес на многодетно семейство от Гоце Делчев. Останаха 376лв. Които ще дарим след среща с чичо Владо (кмета), след празниците! Това не е PR!!! Важно е да се знае къде са отишли парите събрани снощи!
Дори и левчетата на бабите от блоковете са дарени за добро!!! Най-важното е, че възродихме една традиция, бяхме заедно с децата, т.е. имаме приемственост!!! За съжаление поради големия интерес не можахме да посетим домовете на: Ваньо Геров, Георги Мишев и Иван Кобаков! Но за догодина ще се реваншираме!!! Възродихме традицията, запалихме децата и младежите в Неврокоп и събрахме пари за добра кауза:) Весела Коледа, благодарение на вас и на това, че ни допуснахте в домовете си се случи това вълшебство! Благодарим на Дядо Владика, Чичо Владо ( кмета на нашия град), Георги Мишев, Костадин Гьоргов, Крум Дамянов ! Кажете дружино: Да Бъде….

By hronika

One thought on “Ентусиазирани млади хора връщат традицията на коледуването в Гоце Делчев”
  1. Браво на младите. За жалост последните години Коледа от нашето детство беше изместена от малцинствата. БРАВО

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *