23 награди за добре поддържани градинки, зелени площи и междублокови пространства в добър естетически вид, връчи вчера кметът Владимир Москов на граждани, проявили грижи и старание. Ваучери на стойност 100 лева, с които могат да се закупят цветя, храсти, пейки или други подходящи съоръжения получиха Георги Качанов, Севда Хаджиева, Димитрия Богатинова и Вангелия Чолакова от блок 1 вх. А и Б в ЖК „Юг“, съседките им от блок 6, бх. Б Димитрия Каптиева и Илонка Галчева, Десислава Чачева, Бойка Бельова и Тодорка Арнаудова от бл. 13, 14 и 15 в ЖК „Дунав“, Евгения Касова от бл. 14 в същия квартал.

Сред грижовните стопани и любители на зелена красота около жилищата си, са още Мария Захариева от ул. Хан Крум 11, Атлаза Щерева от от ул. Юрий Гагарин 26, Елисавета Чингарова, Рилка Малкочева, Костадинка Чифлигарова, Стоянка Павлова и Магдалена Станчева от ул. Бяло море 16 и 18, бл. Иглика, вх. А, Цветанка Орманова от ул. Бяло море 20, Светла Обидимска и Иванка Япова от ул Бяло море 24, Лиляна Шербетова от ул. Гоце Делчев 55, Маргарита Палаханова от ул. Илинден 8, съседките от вх. А й Блага Гамишева, Фатме Шишкова и Ани Михова, съседката им от вх. В Мария Христова, а така също Мария Ценкова и Роза Арнаудова от вх. д. Ваучери кметът връчи и на Захарина Калинкова, Златка Пашова и Янка Топалова от ул. Полковник Дрангов, Елка Бисерова, Гана Страшимирова, Гина Укова и Искра Мангалова от ул. „Симеон Радев“ №15, грижовните съседи, поддържащи градинката „Зелен остров“ на ул. „Звънчарска“, Петър Хазуров и Валентина Хазурова от блок 6 в ЖК „Юг“, Иван Крушовски и Иванка Крушовска от блок 8 в ЖК „ Юг“ , а така също Руска Петралийска, Мария Богданова и Галя Вретенарова от съседния вх. а на същия блок. 

Три фирми също бяха отличени за грижите, които полагат за зелените пространства около тях. Това са бензиностанция Лукойл на Вангел Хардалиев, фирма  Граматиков на ул. Дунав – продължение Промишлена зона и книжарницата и офиса на Престиж бизнес на Георги Шапков.

 „Благодарим ви за всичко, което правите през годините, за да поддържате цветните градини и зелени площи около домовете ви. Нужно е всеки един от нас да полага усилия и да се грижи за заобикалящата ни среда“, каза кметът на община Гоце Делчев и призова да се подават сигнали своевременно, както и да се проявява нетърпимост към всички, които умишлено замърсяват околната среда или унищожават растителност и имущество.

Кметът Москов благодари на всички учебни и детски заведения, фирми, институции и граждани, които за поредна година се включиха в инициативата за пролетно почистване, и които ежедневно полагат грижи да живеем в по-чист и приветлив град.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *