Лятната превантивна програма за деца на Община Гоце Делчев „Аз избирам доброто“ беше официално закрита днес в изложбената зала в Дома на културата. Най-активните участници в клубовете бяха наградени от заместник кмета Саид Иброш за тяхното усърдие през летния сезон. Специални благодарности получиха и ръководителите на всичките 13 клуба по интереси, както и доброволците, които им помагаха през лятото.
Общинската комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в община Гоце Делчев организира за шеста поредна година Лятна превантивна програма „Аз избирам доброто!“, като тази година интересът към нея бе много голям.
Един от новите клубове през това лято бе „Родолюбци планинари“ , с ръководител Николай Даутов. Той написа: Лятната ни ваканция завърши. Последното ни мероприятие бе вълнуващо. Слънцето ни пече здраво по стръмнината, като за последно! Научихме много неща – например как се местят земните пластове! И защо на подобни места се строят сеизмични станции!? Срещнахме пепелянка – елитен екземпляр, за да научим от първа ръка нови, полезни и интересни неща за поведението на змиите. И как да се държим с тях. 
Разбрахме къде във варовитите скали се крие водата, къде излиза, какво е това „топлица“ и защо там живеят раци!? Разбира се, запалихме свещ, благодарихме и се помолихме на Бога за всички хубави неща, които ни се случиха по време на ваканцията.
Разбрахме и какви ги е вършил онзи змей, който краде момичета, и как прекаленото любопитство и нетърпение водят до разочарование. Спомнете си кромидовите люспи.
Времето ще покаже дали клубът ще заживее пак.
Деца! Имайте щастливо детство! Не бързайте да пораствате!

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *