В Гоце Делчев се игра финалната среща от регионалния турнир по футбол за аматьори за „Купа Неврокоп“. В труден мач на финала между „Интер“ и „Младите от Аякс“, тимът на „Интер“ успя да се наложи с 1:0 и грабнаха купата и оставиха за съперниците си вице-шампионската титла. На трето и четвърто място в регионалния се класираха съответно отборите на Брезница и Корница. Кметът на община Гоце Делчев, Владимир Москов, връчи купите, медалите и финансови поощрения на класиралите се отбори до четвърто място.

Турнирът за „Купа Неврoкоп“ е учреден преди повече от пет години. Целта на община Гоце Делчев е да популяризира футболът за аматьори като част от масовия спорт. Турнирът се провежда два пъти в годината – летен и коледен, а адпреварите на футболистите-аматьорите са желани и очаквани спортни събития, с много емоции и закачки. Някои от сформираните 20 отбора от цялата бивша Неврокопска околия се явиха с гръмки имена като: „Тексас ФК“ и ФК „Мосома Тексас“, „Барселона“, „Каталунците“, „Арсенал“. Други пък носят имена, внушаващи самоирония и усмивки като „Капналите“, „Шиши гол“, „Дринк Маркет“.

В този турнир футболистите-аматьори от четирите отбора обявиха, че даряват наградния си фонд за включване в течащата в гр. Гоце Делчев кампания за набиране на средства за лечението на млада учителка от ПМГ „Яне Сандански“ в града.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *