1Трима системни нарушители в държавните горски територии, водени от Лазар Юруков с прякор Лъки от гр. Разлог, задържаха служители на ТП „ДГС Добринище”, Югозападното държавно предприятие и Районните полицейски управления в Банско и Разлог. Съвместната акция е проведена на 29 март т.г., около 22.00 часа, в местността „Църнако“, която е известна с високата концентрация на нарушения в горите. Бракониерите са заловени при опит да превозват незаконно добитата от тях дървесина.

Конфискувани са два високопроходими джипа, оборудвани с ремаркета, както и два бензиномоторни триона, с които е извършена сечта. Задържани са също около 3,5 куб. метра иглолистна строителна дървесина от черен бор.

По случая се води дознание и е сезирана Районна прокуратура – Разлог. Комисия от „ДГС Добринище” установява на място нанесените щети на държавните горски територии.

Лазар Юруков е многократно задържан за различни нарушения в държавните гори в района на Разлог, Добринище и Симитли. От 2001 г. до момента има 35 съставени акта.

 

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *