Заместник кметът на град Гоце Делчев Валери Сарандев поема поста областен управител на Благоевградска област. Предложението за него и други 13 областни управители в страната е внесено тази сутрин на заседание на Министерски съвет. 

Валери Сарандев е дългогодишен заместник кмет в Община Гоце Делчев, с голям опит в местното самоуправление. Той е председател на ЛРС „Сокол“ – Гоце Делчев, лидер на социалистите в родния си град и заместник областен председател на БСП – Благоевград. В региона на Гоцеделчевско той получи най-много номинации за кандидат депутат за предстоящите извънредни парламентарни избори. 

След днешното решение на МС, неврокопчани в служебното правителство стават трима – министърът на здравеопазването д-р Илко Семерджиев, неговият заместник д-р Атанас Кундурджиев и областният управител Валери Сарандев.

Още в края на януари на първото заседание на МС служебният премиер Огнян Герджиков обяви, че областни управители, за които има съмнения, че участват в манипулиране на вота и търговия с гласове, ще бъдат освободени. На тяхно място ще бъдат сложени хора, в които служебното правителство има доверие. 

Тази новина има 3 коментара

  1. Мария Биджекова Reply

    Добро попадение. Пожелавам спорна работа.

  2. Райна Механджиева Reply

    Браво! Добър избор!Успех!

Коментирайте

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.