Заместник кметът на град Гоце Делчев Валери Сарандев поема поста областен управител на Благоевградска област. Предложението за него и други 13 областни управители в страната е внесено тази сутрин на заседание на Министерски съвет. 

Валери Сарандев е дългогодишен заместник кмет в Община Гоце Делчев, с голям опит в местното самоуправление. Той е председател на ЛРС „Сокол“ – Гоце Делчев, лидер на социалистите в родния си град и заместник областен председател на БСП – Благоевград. В региона на Гоцеделчевско той получи най-много номинации за кандидат депутат за предстоящите извънредни парламентарни избори. 

След днешното решение на МС, неврокопчани в служебното правителство стават трима – министърът на здравеопазването д-р Илко Семерджиев, неговият заместник д-р Атанас Кундурджиев и областният управител Валери Сарандев.

Още в края на януари на първото заседание на МС служебният премиер Огнян Герджиков обяви, че областни управители, за които има съмнения, че участват в манипулиране на вота и търговия с гласове, ще бъдат освободени. На тяхно място ще бъдат сложени хора, в които служебното правителство има доверие. 

By hronika

3 thoughts on “Заместник кметът на Гоце Делчев Валери Сарандев е новия управител на Благоевградска област”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *