ПГ по МСС „Пейо Кр. Яворов“ от гр. Гоце Делчев получи награда за активната си дейност в провеждането на инициативата „Европейски ден на спорта в училище“, 2019. На тържествена церемония заместник-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов, връчи наградата на директора на гимназията Ангел Живков. Училището получи волейболни, футболни, баскетболни топки и ваучер за закупуване на училищни консумативи.

Изявените ученици спортисти Ангел Джунов – капитан и голмайстор на юношеския ФК „Пирин“, гр. Гоце Делчев, Тома Партенов – капитан на юношеския отбор по хандбал „Пирин-64“, гр. Гоце Делчев, Мария Параскова – капитан на училищния отбор по баскетбол, Надежда Димитрова – капитан на училищния клуб по волейбол присъстваха на церемонията по награждаването.

Училището получи наградата заради проведения целодневен празник, който успя да се превърне в регионален. По време на мероприятието присъстваха представители от три общини, редица спортни отбори, ръководители на спортни клубове, родители, общественици, деца от детските градини. Присъстващите на празника успяха да наблюдават множество игри, свързани с разделното събиране на отпадъци и опазване на околната среда. Гимназията представи щандове с хранителни продукти, произведени от биофермата на гимназията. На присъстващите беше разяснен, освен начина им на приготвяне и влиянието им върху човешкия организъм.

Възпитаниците на гимназията имат изявен интерес към спорта и печелят множество награди. Училището се стреми непрестанно да насърчава интересите на учениците си, които са бъдещите спортни надежди на България.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *