655-402-asansior

Поради зачестили оплаквания, Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) провери 55 асансьора в Сандански, Петрич, Гоце Делчев, Дупница и Благоевград.

От направената проверка на асансьорите в Област Благоевград, екипите на ДАМТН, са спрели от експлоатация общо 24 асансьора.

В Гоце Делчев от проверени 7 асансьора, а екипите на ДАМТН са спрели 4 от тях – в местната болница МБАЛ „Иван Скендеров“ заради неизправност в ограничителя на скоростта; 1 в жилищен блок както и 2 в хотел „Неврокоп“, заради проблеми със захранващите кабели.
В 3 от проверените 4 жилищни блока в Благоевград, органите за контрол са установили сериозни нарушения: напукани захранващи кабели на кабината, незадействащи се захващащи механизми, недостатъчно осветление в кабината.

Проверени са и двата асансьора на Югозападния университет „Неофит Рилски“, като единият е бил запечатан. Окръжният съд в града също е със спрян асансьор, тъй като не минал технически преглед.

Като причини за спирането от експлоатация, екипите на ДАМТН посочват проблеми с кабелите, захващащият механизъм и осветлението.

В поддръжката на асансьорите в Дупница, също се срещат редица нарушения. Проверяващите органи са спрели общо 7 асансьора. По два в Областна администрация (проблем с триещата шайба), МБАЛ „Св. Иван Рилски“ (единият от асансьорите е бил с повреда във флексирния кабел, който захранва кабината, а другият е имал силен шум при движение и проблем със захранващия механизъм) и в жилищни блокове. Спрян е и един асансьор на „Социални дейности“. Органите за проверка са установили наличие на разхлабено въже.

Заради слабо осветление са спрени и 2 от асансьорите на местен хотел в град Сандански.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *