Започват електронни търгове за продажба на дървесина в Югозападното държавно предприятие

Новата система на електронни търгове, щяла да улесни максимално бизнеса, да елиминира възможността за договаряне и е още една стъпка към постигане на прозрачност, твърдят от Югозападното държавно предприятие – Благоевград.

1

От началото на април предприятието въвежда нова електронна система за продажба на добита дървесина от временен склад. Чрез онлайн наддаване кандидати от цялата страна ще могат да се включат в търговете за закупуване на необходимите им количества дървесина, добита от държавните горски територии, стопанисвани от ЮЗДП.
Желаещите да се възползват от съвременната услуга трябва да направят само еднократна първоначална регистрация в електронния портал, който ще бъде достъпен на интернет страницата на предприятието. Задължително условие при регистрацията е кандидатът да има електронен подпис. Системата позволява регистрация както на юридически, така и на физически лица. При проявен интерес към конкретен обект след подаване на документи, които се одобряват от комисия, участникът получава уникален идентификационен код, с който може да участва в онлайн наддаването.
„Правим още една стъпка към постигане на прозрачност в работата ни. Даваме възможност на всички, желаещи да закупят дървесина, да кандидатстват и да бъдат оценени обективно. Всеки купувач ще може да наддава явно и в реално време. Според мен това е бъдещето при продажбите на дървесина”, убеден е директорът на ЮЗДП инж. Дамян Дамянов.
Новата електронна система има за цел да спести време и средства на участниците в търговете, да осигури по-добра конкурентна среда, да елиминира възможността за субективна намеса и предварителни договорености.

Югозападното държавно предприятие организира презентация на системата на електронните търгове и обучение на заинтересованите страни.
За гр. Благоевград – на 28 и 29 март, от 10.00-13.00 часа, ул. „Даме Груев” № 38, сградата на „Информационно обслужване” АД.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *