Окръжна прокуратура – Благоевград е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Марио М. (на 40 години) за извършено от него умишлено убийство по особено мъчителен начин и с особена жестокост – престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 6, пр. 2 и 3, вр. чл. 115 от НК.

Обвиняемият Марио М. живее в гр. Гоце Делчев. От дете се познавал с Красимир К., с когото били близки приятели. Преди години двамата започнали да се занимават с продажба на нарязан тютюн. През м. януари 2018 г. Марио поискал от Красимир да пътуват заедно за гр. Шумен, където да закарат 100 килограма от този вид акцизна стока. За целта обвиняемият следвало да шофира „пилотен“ автомобил, а приятелят му да превози стоката с втората кола. След като получил отказ да свършат намисленото от него, Марио тръгнал сам.

По пътя Марио бил спрян за проверка, а впоследствие задържан по образувано срещу него досъдебно производство, което приключило със споразумение. Наложено му било наказание „лишаване от свобода“ за срок от две години с петгодишен изпитателен срок и забрана да упражнява професия или дейност, свързана с търговия на акцизни стоки през следващите две години.

След престоя в ареста обвиняемият Марио се прибрал в гр. Гоце Делчев, като у него се зародило подозрението, че е бил предаден на полицията от приятеля си Красимир.

Около 10 ч. на 15.06.2018 г., по време на мюсюлманския празник Байрям, Красимир отишъл в кафенето на бензиностанция в края на гр. Гоце Делчев. След известно време в заведението пристигнал и обвиняемият Марио Двамата консумирали алкохол, седели и спокойно разговаряли.

Красимир поканил приятеля си по повод празника на гости в дома му. Към почерпката се присъединила и съседката К.Р., както и майката на Красимир. Четиримата се намирали в кухнята, като мъжете през цялото време пиели бира, без да има каквото и да е напрежение между тях.

Около 16:30 ч. двамата приятели останали сами. Гостенинът започнал да обвинява Красимир, че го е предал на полицията, поради което е бил задържан и се водело наказателно производство срещу него с наложено наказание заради пренасяния тютюн. Между тях възникнал спор, при който обвиняемият взел кухненски нож от масата и въпреки съпротивата на Красимир и опитите му да се предпази, започнал да нанася с него удари по тялото му.

Вследствие на дълбоките наранявания в областта на гърдите, довели до остра кръвозагуба, пострадалият паднал по гръб на пода. Майка му, която се намирала в съседната стая, чула виковете му за помощ. Когато жената влязла в кухнята видяла лежащия Красимир, когото Марио притискал с коленете си и нанасял удари с нож в тялото му. Пострадалият му викал: „Какво съм ти направил, брат, аз не съм те издал на полицията“. Жената се опитала да спре Марио, като хванала държания от него нож за острието, но виждайки освирепялото му лице се уплашила. Пробвала няколко пъти да го удари със столове, но не успяла.

В един момент, когато Марио видял как тялото на пострадалия се отпуска, започнал да нанася удари с ножа и по себе си. Първоначално си причинил повърхностни наранявания, а накрая забил ножа в горната част на шията си.

След подаден сигнал за случилото се, незабавно на място пристигнали полицейски служители. Влизайки в кухнята те установили обляното в кръв тялото на Красимир, а в непосредствена близост до краката му лежал по гръб обвиняемият Марио, който бил със забит нож в шията.

Екип на спешна медицинска помощ констатирал смъртта на пострадалия Красимир, а Марио бил транспортиран в болницата в гр. Гоце Делчев. Оказана му била интензивна реанимационна медицинска помощ, направени оперативни интервенции, като лекарите са отстранили и забитият нож.

От заключението на извършената съдебномедицинска експертиза на трупа е видно, че на Красимир са били нанесени 97 прободно-порезни наранявания. Смъртта му се дължи на остра кръвозагуба, вследствие на удари с нож, проникващи в гръдната и коремната кухини, както и на вътрешните органи – сърце, бял дроб, меки тъкани и кръвоносни съдове на шията и коремните органи.

От 26.06.2018 г. обвиняемият Марио М. е с мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Предстои делото за извършеното от него умишлено убийство на приятеля му Красимир К. да продължи в съда.

 

 

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *