VTORO OU 1От утре започва подаването на документи за участие в приема на ученици в държавните и в общинските училища след завършен VII клас. Учениците успешно положили приемните изпити след седми клас за първо/трето класиране за учебната 2016/2017 г., подават своите документи в училища-гнезда, определени от Регионалните инспекторати по образование. За град Гоце Делчев това е  II Основно училище „Гоце Делчев”.

Сред документите са: заявление за участие в класиране с подредени желания по образец, удостоверение за завършен VII клас, което включва копие и оригинал. Децата трябва да носят още служебна бележка с резултатите от Национално външно оценяване с допълнителен модул, акт за раждане на ученика, както и копие на медицинско свидетелство, издадено от лекуващия лекар на ученика, ако кандидатства в професионална гимназия.

Класирането се извършва електронно и списъците с приетите ученици на първо класиране ще бъдат обявени най-късно до 27 юни 2016 г.

Записването на приетите в първото класиране или подаването на заявления за участие във втори етап на класиране е от 28 до 30 юни 2016 г.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *